Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het eerste uitgevlogen jong in Lingewaard 'ooievaar 2e 624. (foto: Gerrit Jansen)
Het eerste uitgevlogen jong in Lingewaard 'ooievaar 2e 624. (foto: Gerrit Jansen) (Foto: Gerrit Jansen)

Lezing: Ooievaars in Lingewaard

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert een lezing over ‘Ooievaars in Lingewaard’. Iedereen is welkom op dinsdag 3 maart in De Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. Inloop 19.30 uur Aanvang 20.00 uur.

Gerrit Jansen is de gastdocent. Hij heeft minstens 15 jaar geprobeerd om de ooievaar in Lingewaard te krijgen. In 2012 vermeldde hij al op de wekelijks natuurpagina van De Gelderlander dat er een heus broedpaar de eerste eieren legde. En daarna werd het eerste ooievaarsjong geboren. Over het wel en wee van de familie ooievaar, het broedsucces en het soms typische gedrag van zowel de man als de vrouw gaat Gerrit ons uitgebreid vertellen.

Inmiddels hebben we zeven broedparen in de gemeente. Vooral de jonge ouders hebben nog wat moeite met het grootbrengen van het kroost. Er zijn nog veel onbewoonde nesten. Maar de populatie groeit explosief! Wordt de ooievaar een bedreiging voor de laatste weidevogels? Heeft u ook vragen over de ooievaars of wilt u meer informatie over dit onderwerp horen? Kom dan naar deze lezing!

De kosten voor de lezing inclusief koffie of thee zijn 7,50 euro per persoon. Voor vrijwilligers is dat 5,- euro. Houders van de Vriendenkaart van 2019/2020 van stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten zijn voor de lezing te koop. Nadere informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten