Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bemmel en Jong Belegen verliezen markante man In memoriam Ferdinand Ebben

BEMMEL - Midden in deze tijd van onzekerheid, was er volkomen onverwacht één absolute zekerheid. Onze gewaardeerde en zeer geliefde regisseur Ferdinand werd op 12 maart plotseling uit het leven gerukt.

Wie Jong Belegen zegt, zegt Ferdinand. Wie Ferdinand zegt, zegt Jong Belegen! We zijn niet zomaar een toneelvereniging. We zijn een bijna zelfgekozen familie! We hebben in al die jaren goede, mooie en vrolijke tijden gekend. Maar ook moeilijke en verdrietige momenten gedeeld. Ferdinand was daarin steeds de bindende factor.

Ruim 27 jaar was Ferdinand regisseur van Jong Belegen. Het geduld waarmee hij ons, soms ongeleide projectielen, steeds weer bij de les hield was Kunst met een grote K. Zijn passie om altijd het beste uit het toneelstuk, maar ook uit ons, als individu, te halen was bewonderingswaardig. Ieder jaar waren de twee uitvoeringen in De Kinkel snel uitverkocht.

Zijn talenten gingen echter veel verder dan regisseren. Tekenen, schilderen, ontwerpen, schrijven, zingen voor senioren, een buut, zijn creativiteit was onuitputtelijk. Daarmee heeft hij in het Bemmelse verenigingsleven een grote rol gespeeld.

Zijn heerlijke chaotische gedrag werkte vaak door in hilarische situaties.

Wat hebben we vaak gelachen als je wèèr eens de sleutel van de kast was vergeten. Jij appte "was het nou 09.00 of 09.30 uur" als de afspraak duidelijk 09.00 was. Jij je pet weer eens vergat en wij je terug riepen, Ferdinand je bent je pet vergeten! Jij je zwarte-pietkleding vergat, terwijl jij zelf voor Piet zou spelen. En als je zei, ik rij even naar huis, ben iets vergeten. Wat een prachtige momenten! Ook de maandagmorgen repetities waren onvergetelijk.

Zomaar wat feiten op rij: Je "ik kom er aan hoor" appjes. Je vergeetachtigheid. Je betrokkenheid bij ieder van ons. Je eeuwige zucht naar koffie. Je maandagmorgen mopjes. Je "sorry sorry" roepen als je het spel onderbrak. Je bescheidenheid op het podium. Je ontploffingen achter de schermen als het weer eens mis ging.

Ferdinand we gaan je vreselijk missen. Afscheid nemen is niet loslaten. Het is een andere manier van vasthouden. Ieder van ons blijft jou vasthouden in haar of zijn hart. Onze gedachten gaan uit naar Els en de kinderen.

Leden Jong Belegen: Ben Roelofs, Bert Gerritsen, Doortje Roelofs, Dorien van de Vlist, Greet Middelveen, Jet Wieland, Piet Gaertner, Toos Kemperman, Thea Derksen, Tineke Hensen, Wim Lintsen.

Meer berichten