Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Ingezonden brief

Klein, klein kleutertje...


Wie langs de Wardstraat wandelt, kan nu de fleurige resultaten bewonderen van de bollenaanplantactiviteit in het najaar door een groep aanwonenden.
De krocussen in verschillende kleuren waren er al vroeg. Nu staan de forse paarse exemplaren te pronken. Her en der steken gele kleine narcissen dapper de trompet, zie je ook witte soorten ontluiken, piept een tulpje in het groen of een bosje blauwe druifjes.

Helaas vond ik op een dag een hele bos afgeplukte gele narcisjes zomaar in het gras. Die staan nu dus maar in een vaasje bij mij thuis. En dan... een moeder met twee kleuters. Vrolijk en vrij zijn de kinderen handenvol van de gele narcisjes aan het plukken. Hoog tijd dus om de moeder aan te spreken en de kinderen Iets te vertellen over deze bloemen, hen te laten kijken en ruiken.

De bloemen zijn toch voor de bijtjes bedoeld. En voor de passerende wandelaar die steeds weer andere bloemen zal kunnen ontdekken. Wellicht lukt het hondenbezitters ook hun viervoeter buiten de bloemperken te houden.

Met vriendelijke groet,
Alie Verbaas, Bemmel

Meer berichten