Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kaarsen: lichtjes van troost, hoop en verbondenheid

HUISSEN - Als op woensdagavond in heel Nederland van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken luiden, zijn er heel wat mensen die thuis een kaarsje aansteken. Ik stuitte deze week op een tekst van Toon Hermans over ‘een kaarsje opsteken’ wat ik graag met u deel.

“Toen het slecht met me ging schreven heel wat mensen: ‘We zullen een kaarsje opsteken’. En je voelt dan dat zo’n kaarsvlammetje niet zomaar een sentimenteel lichtje is. Als iemand een kaars pakt, en een lucifer, en die kaars voor iemand anders aansteekt, dan is er sprake van warmte van de ene mens voor de andere mens. Als duizenden mensen op een dag een kaarsje aansteken is dat een écht andere dag dan wanneer mensen geen kaars aansteken. Bidden betekent niet alleen ‘vragen voor jezelf’, het is ook vragen voor de ander. Zoals je een kaarsje voor een ander opsteekt, zo vindt door het gebed een verbinding tussen mensen plaats en dat is een grote kracht in de samenleving.”

Ons kerkgebouw is gesloten, maar via www.kerkomroep.nl kunt u zondagmorgen om 10 uur met ons verbonden zijn in een moment van bezinning en bemoediging.

Protestantse Gemeente Huissen, Matthijs Glastra.

Meer berichten