Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Huissen in Tekstbeeld De narcis in coronatijd...

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

HUISSEN - …Ondanks de grote zorgen om het coronavirus heeft de natuur, zeker in deze lentetijd, een opbeurende kracht. En alhoewel we zijn 'opgehokt' tot 1 juni, uit angst voor verspreiding van dit dodelijke coronavirus, mogen we van onze regering nog wel een luchtje scheppen. Liefst om de hoek. Om daar van de natuur te kunnen genieten.

Bij ellende of crisis zijn bloemen trouwe metgezellen. Een voorbeeld. De narcis! De narcis is een echte 'mensenbloem'. Langs verkeersader de Nielant op De Zilverkamp is het een uitbundige lenteshow van hele linten goudgele narcissen. Een lust voor het oog. Firma Lubbe uit Lisse verzorgde de aanplant van de narcissen met een uitgekiend concept in december 2017. Gekozen werd voor een mix van twee soorten narcissen om de bloeitijd te verlengen. Het gaat om de 'Carlton' en de 'Dutch Master'. De 'Corlton' is een grootkronige en oersterke narcis die vroeger bloeit dan de ‘Dutch Master’, een klassieke trompetnarcis. Narcissen zijn waardplanten die bijen aantrekken voor stuifmeel en nectar. Een mooi staaltje biodiversiteit aan de Nielant en een briljant idee van de wijkplatforms Zilverkamp-Zuid en Zilverkamp-Holthuysen. Met een handreiking vanuit de afdeling Groen en Landschap van de gemeente.

Het zou mooi zijn om ‘na corona' er een vervolgproject aan te koppelen en dan te gaan winkelen bij genoemde firma voor een kleurrijke melange van zomerbloeiers voor het bosplantsoen in de Parkzone van De Zilverkamp. Een mooie toevoeging voor het in ontwikkeling zijnde bijenlint.

En wat de narcissen betreft. Het geel staat voor optimisme en energie; van geel word je actief. De narcis staat verder symbool voor een nieuw begin. Opbeurende ingrediënten van de narcis wat kracht kan bieden bij het onvoorspelbare coronavirus...

Meer berichten