Logo gemeentenieuwsonline.nl

Mooie initiatieven die ontstaan in Lingewaard

LINGEWAARD - Het is een rare tijd met veel onzekerheden. Voor iedereen is het opeens even anders als normaal, thuis werken, niet naar school kunnen, beperkte hulp in/aan huis, beperkte sociale contacten. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je elkaar helpen? Hieronder een greep uit de mooie initiatieven die de afgelopen weken zijn ontstaan in Lingewaard.

Tonnie en Doortje zijn vrijwilligers bij Stichting Welzijn Lingewaard en koken normaal iedere week voor zo’n 30 mensen in het Open Eetcafé in Huissen. Ze hebben hun creativiteit omgezet in het maken en versturen van kaarten. Iedere bezoeker van hun Open Eetcafé heeft een kaart ontvangen met een positieve boodschap erop.

In Gendt is het initiatief ontstaan om mondkapjes te naaien. De vraag kwam vanuit Buurtzorg Gendt. De behoefte aan beschermend materiaal is groot. Henny Wigman heeft dit opgepakt en is momenteel met zo’n 32 vrouwen uit Gendt mondkapjes aan het naaien. Inmiddels is dit initiatief ook over gewaaid naar Huissen, waar Anne-Mieke Philips met een aantal naaisters druk bezig is voor Buurtzorg Huissen. Er is nog behoefte aan mensen die kunnen naaien in Huissen (mail naar: amw.philip@gmail.com).

Onze toppers Willem en Berry staan op donderdag in de keuken voor maximaal vijftig mensen een maaltijd te bereiden. Vrijwilligers uit Huissen, chauffeurs van De Wielewaal Gendt en inwoners die zich via de Coronahulplijn gemeld hebben, bezorgen de 45 maaltijden bij de mensen thuis.

Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Lingewaard. Wij zijn bereikbaar op 088-255 25 55 of vraag@swlingewaard.nl.

Meer berichten