Logo gemeentenieuwsonline.nl

serviceplatform voor hulp-vraag&aanbod - juist NU in deze corona-crisisperiode ! juist nu in deze coronacrisis !

BEMMEL - In Hét Gemeentenieuws van vorige week las ik een oproep om ideeën aan te dragen voor vrijwilligers- e/o mantelzorgideeën in verband met de coronacrisis, die ons land heeft overvallen en waar nagenoeg iedereen direct of indirect mee te maken krijgt. Door de vele spontane acties zullen velen, en dan met name diegenen die echt hulp nodig hebben, wellicht snel de weg kwijt raken.

Normaliter klim ik niet gauw in de pen en de pc, maar in dit geval wil ik u wijzen op een al jaren bestaande website via welke de hiervoor genoemde zaken en nog veel meer te vinden zijn. En ook nog eens met alle mogelijke ingebouwde controle- en veiligheids-checks.

Het betreft hier de organisatie WeHelpen, bereikbaar via www.wehelpen.nl. Deze biedt al jaren een (gratis) serviceplatform aan via welk hulpvragen én hulpaanbod op elkaar kunnen worden afgestemd. En daarnaast is er een (afgeschermde) agenda voor bijv.oorbeeld drukbezette mantelzorgers om met behulp van die agenda onder andere mantelzorg en andere diensten e/o bezoeken aan familie/vrienden te coordineren.

Het toeval wil dat -zeer kort voor de coronauitbraak- een geweldige app door wehelpen.nl is ontwikkeld: de whapp app, te downloaden vanaf de bekende play-stores. Meer info over Whap vind je op: https://whapp.nl.

Daarnaast kan ik nog wijzen op de organisatie 'Moeder aan de Lijn'; www.moederaandelijn.nl. De genoemde app en websites zijn zeer toegankelijk, klantvriendelijk en betrouwbaar! Surf er eens heen.

Veel succes gewenst. A.G.W. (Bert) van de Steeg - Bemmel

Meer berichten