Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wel uitvaart in de Theaterkerk

Zoals bekend zijn de maatregelen van het kabinet om een verdere uitbraak van het corona-virus te beteugelen, vooralsnog verlengd tot 28 april a.s. Er geldt al een verbod voor publieke evenementen tot 1 juni zoals theatervoorstellingen en films. Voor alle overige activiteiten is de Theaterkerk gesloten tot 28 april a.s.

Een uitzondering wordt gemaakt voor uitvaarten met kleine groepen. Omdat daar in deze barre tijden grote behoefte aan blijkt te bestaan, is in nauw overleg met de plaatselijke uitvaartbranche besloten om de Theaterkerk vanaf 6 april wel beschikbaar te stellen voor bescheiden afscheid ceremonieën in kleine kring. Daarbij worden de richtlijnen van de rijksoverheid strikt gevolgd.

Desgewenst kan de uitvaart ook geregistreerd worden met camera's en live worden gestreamd zodat mensen thuis via internet de uitvaart kunnen volgen. Zo kan een grotere groep mensen betrokken worden.

Zodra er weer nieuwe ontwikkelingen rondom de Theaterkerk zijn, zullen wij u daarvan informeren via deze krant en social media.

Meer berichten