Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ingezonden brief

Boa's helpen niet

tegen hondenpoep

Inwoners van Huissen met een hond, pas op! Als uw huisvriend zijn behoefte doet buiten een uitlaatstrook en u ruimt zijn drol niet op, dan krijgt u gegarandeerd een fikse boete. Dat heeft ons gemeentebestuur beloofd in ons weekblad. De boa’s worden erop los gelaten!

Gelooft u het zelf? In de ruim veertig jaar dat ik in en om de Zilverkamp viervoeters uitlaat, heb ik nog nooit gezien dat iemand een bon kreeg voor zijn wildkeutelende hond. Wel ben ikzelf eens buitendijks bedreigd door zo’n malle jachtopziener die niet wilde dat misschien de haasjes verstoord werden waar zijn eigen baasje in de herfst op wilde knallen.

Sterker nog, ik heb nog nooit een boa in het wild gezien! Een enkele keer zie je een ingeblikt exemplaar, in de dienstauto. Die stapt straks echt niet uit voor een voettocht om hondeneigenaren te betrappen die schijt hebben aan de regels. Wandelen ze mee tot Fikkie zijn hoopje doet? Voor ernstiger zaken zijn ze al nauwelijks te porren.

Het wordt dus gewoon weer een kwestie van burgerfatsoen. En daar ben ik niet optimistisch over. Want al heb ik geen gezag, ik heb nogal eens een overtredende mede-uitlater aangesproken. Omdat hondenpoep nou eenmaal niet in het gras hoort. Geen kind kan daar nog fris spelen. En op het trottoir hoort een drol evenmin.

Een kleine bloemlezing uit de reacties die ik zoal kreeg:

‘Hij doet maar een klein hoopje’ (driemaal per dag is dat samen een grote)

‘Waar bemoei je je mee’ (het mag niet, en hier spelen soms kinderen)

‘Ik heb anders altijd een zakje bij me’ (flauwe smoezenboek, pag. 13)

‘Ik betaal toch hondenbelasting!’ (voor jezelf zeker, man!)

Nee, ik heb er dus weinig vertrouwen in dat de ferme taal van onze bestuurders wat oplevert. Misschien zou het beter werken als ze nog eens uitleggen hoe vies en ongezond de oogst is die dagelijks overal in Lingewaard wordt uitgepoept. In tijden dat corona de mensen schrik aanjaagt, zijn ze daar hopelijk banger voor dan voor de minimale kans dat een boa je op de bon slingert!

J. Durant, Huissen

Meer berichten