Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lonneke, Tijmen en Jolien bij verzorgingshuis Luduina in Bemmel als ze de 72 bloemen afgeven.
Lonneke, Tijmen en Jolien bij verzorgingshuis Luduina in Bemmel als ze de 72 bloemen afgeven. (Foto: )

Bloemen knutselen voor het verzorgingshuis

BEMMEL - In de mei-vakantie zijn de drie kinderen van de familie Berendsen uit Bemmel, Lonneke (10 jaar), Tijmen (8 jaar) en Jolien (5 jaar) aan de slag gegaan met bloemen knutselen.

Ze gaan zelf nu nog wel op bezoek bij hun eigen oma’s en opa, soms vanachter het raam spelletjes met ze doen en soms buiten op ruime afstand. Maar hierdoor kwamen we wel aan het praten over de mensen in een verzorgingshuis: deze mensen mogen helemaal geen bezoek ontvangen in deze coronatijd. Daarom wilden ze graag iets doen voor de oudere mensen in het verzorgingshuis in het dorp.

"We zijn hard aan de slag gegaan met knutselen en halverwege belden we maar eens op naar het verzorgingshuis of ze het een leuk idee vonden. Ook wilden de kinderen wel graag weten hoeveel mensen er eigenlijk wonen, we kregen te horen 72! Oei, dan hadden we met onze 40 niet genoeg voor iedereen. Dus nog harder aan de slag met knutselen, want ze vonden het wel zielig als meer dan de helft van de mensen wat zouden krijgen en de anderen niet. Uiteindelijk is het ze gelukt om 72 bloemen te maken! (met een beetje hulp van mama) En wat waren de mensen in huize Liduina er blij mee!"

Meer berichten