Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Hemelvaart

HUISSEN - Anna vraagt na het overlijden van haar oma: ‘Waar is oma nu?’ ‘Oma is een sterretje,’ zegt mama en die nacht mag het gordijn een kiertje openblijven. ‘Oma is in de hemel, bij God,’ zegt papa. ‘Oma is dood en begraven.’ ‘Oma zit in jouw hart’. Oma gaat met jou mee. Soms praat ze even met je. Soms is het net of ze weer bij je is, als je die ene legpuzzel maakt.

De kerk heeft veel te lang op elke geloofsvraag maar één antwoord gegeven. ‘Hemelvaart betekent dat Jezus opgevaren is naar de hemel boven ons en nu bij God is’. Maar gelukkig krijgt Anna méér antwoorden. En alle antwoorden samen vertellen haar iets van de grootsheid dat je ‘bij God mag zijn.’ En waar kun je God vinden? ‘Daar waar je God binnenlaat in jouw leven.’ De discipelen wilden het graag precies weten: waar is Jezus?
Dan komt er een wolk langs waarin Jezus – en het antwoord!!- verdwijnt. Sommige antwoorden staan niet strak aan een blauwe hemel geschreven. Hemelse wolken drijven over en door ons leven heen. Hemelvaart: als het donker wordt, laat dan jouw levensgordijnen op een kier (Matthijs Glastra).

Protestantse gemeente Huissen, zondag 24 mei 2020, 10.00 uur. Voorganger ds. Cor Flobbe. Morgengebed via www.kerkomroep.nl in verband met corona. Ook terug te luisteren op een ander moment. Blijf gezond, hou vol, heb het leven lief.

Meer berichten