Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bijna honderdjarige harmonie in ademnood door corona

ANGEREN - De oudste generatie heeft het door corona het zwaarst te verduren. Dat geldt in financiële zin ook voor de bijna honderdjarige vereniging Harmonie Angeren. Uitgaven en inkomsten van de harmonie lopen inmiddels fors uit de pas.

Stond in april een spetterend Harmovision songfestival gepland, die normaliter veel entreegelden zou hebben opgeleverd. Ook de donateursactie kon door corona geen doorgang vinden. Geen inkomsten dus. Anderzijds waren de investeringen voor de Harmovision al wel gedaan en loopt een deel van de financiële verplichtingen gewoon door. Het potje voor de viering van van het honderdjarig bestaan moet nu worden aangesproken.

De overheid heeft dezer dagen vooral aandacht voor het weer op verantwoorde wijze op gang brengen van sportactiviteiten. Men (b)lijkt daarbij aandacht voor de culturele sector te vergeten.

Harmonie Angeren hoort inmiddels thuis op de intensive care (maar dan in de vorm van financiële ondersteuning). De harmonieleden zouden normaliter de Anjeractie (collecte ten bate van het Prins Bernhard Cultuurfonds) uitvoeren, waarvan de opbrengst dit jaar vanwege het 80-jarig bestaan van dit fonds volledig voor de collecterende vereniging zou zijn. Maar ook die collecte is nu niet uit te voeren.

"Daarom nemen we het advies van het Prins Bernhardfonds over en vragen u voor één keer om, als u Harmonie Angeren een warm hart toedraagt, de bijdragen die u ons anders zou hebben gegeven over te maken op bankrekeningnummer NL17RABO0102900744 onder vermelding van ‘eenmalige donatie’. Bestuur en leden zullen u daar zeer erkentelijk voor zijn."

Meer berichten