Logo gemeentenieuwsonline.nl

AANKONDIGING

Op 26 mei stuurt Jan Wezendonk, directeur Nationaal Fonds Kinderhulp en Kinderzwerfboek, in Doornenburg wel een heel bijzonder kinderboek uitzwerven. Een boek met een GOUDEN zwerfsticker. Wie gaat het boek vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan winnen ze een mooie prijs.

In Nederland gaan er op 26 mei 10 boeken zwerven met een GOUDEN zwerfsticker. Dat doen we omdat Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, dan 10 jaar bestaat. 10 jaar: 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 KinderzwerboekStations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten. Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgen wij er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven. We roepen iedereen in Nederland op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken die niet meer gelezen worden te laten zwerven.

Ook de komende jaren blijven we er samen onze schouders onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst.

Heeft u vragen of wilt u een interview of een foto van het moment dat het boek met gouden sticker uit zwerven wordt gestuurd? Neem dan contact op met Pascale van Amelsfoort, 06 5426 8031 of pascale@kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten