Pinksteren – wat staat er op jouw spandoek ??
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Pinksteren – wat staat er op jouw spandoek ??

HUISSEN - Ik houd van wandelen, even weg van alles. Als ik met mijn broer wandel ontdek ik alles van vogels. Mijn zus weet alles van plantjes. Ik mis al die kennis en ben meer van de grote lijnen: wat een mooie lucht. Mooi uitzicht, geweldig!


Als ik foto’s maak zijn het -als man van het woord- vaak kleine teksten. Graffiti, gekke borden, grappige teksten en afbeeldingen. Toen ik onlangs door een stukje betonnen niemandsland liep had iemand daar 'DUIF.' opgeschreven (die punt erachter is zó mooi!). Op een plek waar geen vogels vliegen, geen bomen groeien en geen mensen leven schrijft iemand dit woord. Het is een spandoek van hoop, protest, een levensteken. Ik zou in deze tijd ‘knuffel’ kunnen opschrijven óf ‘kom dichtbij’.

Wat in het echte leven niet kan en onzichtbaar is kun je met een schilderskwast toch oproepen. Pinksteren is het feest van Gods creatieve spirit. De discipelen zaten in lockdown, binnen, deuren en ramen gesloten. En opeens vloog er een duif naar binnen: naar buiten jullie! Vertel de mensen waarin je gelooft . Hou vol & heb het leven lief! Matthijs Glastra.


Protestantse gemeente Huissen, zondag 31 mei 2020, 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Morgengebed via www.kerkomroep.nl i.v.m. corona. Ook terug te luisteren op een ander moment.

Meer berichten