Kasteel Doornenburg is weer open
Logo gemeentenieuwsonline.nl
De deur is voorzichtig weer op een kier gezet. (foto Sjaak Veldkamp)
De deur is voorzichtig weer op een kier gezet. (foto Sjaak Veldkamp) (Foto: )

Kasteel Doornenburg is weer open

DOORNENDURG - Kasteel Doornenburg heeft tweede pinksterdag voor het publiek de deur voorzichtig op een kier gezet. Bezoekers kunnen elke zaterdag en zondag weer genieten van een wandeling door het kasteel. Voor de veiligheid van bezoekers en gidsen is het programma aanpast.

De rondleiding is vervangen door een zelfstandige wandeling van ongeveer een uur. Om in de anderhalvemetersamenleving de bezoekersstromen te kunnen sturen wordt er gewerkt met een tijdslot. Per uur kunnen maximaal dertig bezoekers worden toegelaten. Elke bezoeker krijgt op papier informatie mee en in het kasteel zijn op enkele plekken QR codes aangebracht. In elk vertrek staat een gids die eventuele vragen kan beantwoorden.

Voorzitter Menno Tillema laat weten dat de heropening ook een uitdaging is. Door de coronacrisis heeft het kasteel geruime tijd de deuren moeten sluiten. Hierdoor zijn veel inkomsten misgelopen, broodnodig om de geschiedenis voor de toekomstige generaties levend te houden.

Bezoek
Bezoek is elke zaterdag en zondag mogelijk van 12.00 tot 15.00 uur. In de RIVM-richtlijnen staat dat reserveren van toegangskaarten verplicht is. Bezoek hiervoor www.kasteeldoornenburg.nl. Op de website staan tevens de corononaregels voor bezoekers. Lees ze aandachtig, het gaat om ieders veiligheid.

Meer berichten