Veranderingen bij Woonstichting Gendt
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Veranderingen bij Woonstichting Gendt

GENDT - Een bericht namens enkele bezorgde huurders van GMGB. Een nieuw kantoor aan de Dorpstraat is een hele verandering, evenals een nieuw logo. Ook een nieuw hoofd Vastgoed-wonen (toewijzing) en de overgang naar Entree in juli.

Waarom Entree, we hebben een goede regeling en met Dineke Obdam een hoofd wonen die al jaren lang de belangen van de huurders op een goede sociale manier behartigt, wat gaat er veranderen met een ander hoofd Wonen?

En waarom Entree, iemand uit Den Haag kan via Entree zo aan een woning in Gendt komen en een eigen huurder niet, dit is toch niet de bedoeling? Zijn alle plannen een nieuw begin voor fusieoverleg?

We hebben de voorzitter van de huurdersvereniging gevraagd hoe het zit. Zijn reactie is: 'Het klopt dat er een nieuw hoofd Vastgoed-wonen deze maand begonnen is, wij hebben nog geen kennis gemaakt, ik weet ook niet hoe de afspraak met Dineke over haar taken zijn. Ben het met jullie eens dat zij het sociale gezicht van de Woonstichting is en ik hoop dat dat zo blijft. Wat betreft Entree, ook voor de huurdersvereniging een moeilijk onderwerp, wij snappen ook niet dat er niet meer voor eigen huurders en/of woningzoekenden gedaan kan worden, op veel plaatsen wordt wel extra toe gewezen, we zijn hierover nog in overleg.'

Dan de vraag, fusie? 'Het is bekend dat er intern bij de Woonstichting gedacht/gewerkt wordt aan een fusie, maar hoe en met wie en op welk termijn is ook voor ons niet duidelijk, maar voordat dat zover is komt de Woonstichting eerst bij haar huurders langs en het is zo dat wij als bestuur instemmingsrecht hebben en als het niet in het voordeel van de huurders is gaan we niet akkoord.

Meer berichten