Afbeelding

Wow, wat een opkomst

Algemeen

BEMMEL - Donderdagavond, 28 mei zijn we weer als ZWAB op pad gegaan, en het aantal deelnemers overtrof onze stoutste verwachtingen. Wat een geweldig grote opkomst van nieuwe vrijwilligers. Oud en jong kwamen meehelpen. Jan en Bart en ook de kinderen van onze Desireé waren erbij. En dat de jeugd aanwezig was, juichen wij van harte toe.

Omdat de groep zo groot was hebben we een groot deel van Bemmel kunnen schoonmaken, zoals de Dijkstraat, de Pas, Teselaar, Ressensestraat, Zandsestraat, Ponylaan, bij het hertenkamp, de bibliotheek, de ondergrondse parkeergarage, waar veel blauwe plastic handschoenen zijn geruimd. Ook bij de Lidl en Jumbo en AH is weer opgeruimd. En het resultaat van deze actie mag er zijn, zeker tien zakken met afval hebben we uit en onder struiken vandaan gehaald, veel blikjes bij de skatebaan, plastic flesjes, zelfs een pillendoosje met adressticker van iemand woonachtig in Oosterhout. Je vraagt je dan toch af: hoe komt dat in een Bemmelse berm terecht. Maar met vereende kracht kunnen we zeggen dat Bemmel weer is opgeruimd. Voordat we van start gingen zijn er wat foto's gemaakt op verzoek van de ondernemersvereniging Beleef Bemmel, die ons in het zonnetje willen zetten. Een aantal foto's zijn inmiddels geplaatst op hun facebookpagina.

De volgende actie is op donderdagavond 25 juni om 18.45 uur verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang prikken: 19.00 uur, terug en materiaal inleveren om en nabij 20.45/21.00 uur. Dus wil je gezellig en nuttig bezig zijn: Kom dan ook. We kunnen alle hulp gebruiken.

Uitgelicht

Digitale krant