Logo gemeentenieuwsonline.nl

Parochie H. Maria Magdalena

Vanaf 1 juli zullen de vieringen in de kerken van de H. Maria Magdalenaparochie worden hervat. Houd de website www.rkparochiemariamagdalena.nl in de gaten voor de meest recente informatie. Voor de weekendviering is het voortaan verplicht dat u zich hebt aangemeld. Zonder aanmelding kunnen wij u niet binnenlaten.

Onze gebouwen zijn klaar voor de anderhalve-meter-parochie. Belangrijkste doel is dat we de veiligheid en geborgenheid van het samenzijn in de kerk waarborgen. Dit betekent onder andere dat mensen anderhalve meter afstand zullen moeten houden. Daarom staan vrijwilligers aan de deuren om dat in goede banen te leiden en zitplaatsen toe te wijzen. Gezinnen en koppels mogen bij elkaar zitten. Hoe de Communie wordt uitgereikt zal per parochie kunnen verschillen, in ieder geval met inachtneming van de maatregelen. De maatregelen omtrent het zingen zorgen er ook voor dat de koren voorlopig nog niet aan bod kunnen komen. Wel zal de viering met orgel, piano of ander instrument worden opgeluisterd en kunnen enkele cantores zingen. Meezingen is niet toegestaan. Ondanks alles hebben wij er alle vertrouwen in dat met veel goodwill en begrip over en weer het mogelijk moet zijn veilig en op een prettige manier de draad weer te kunnen oppakken vanaf 1 juli.

Vanaf 29 juni kunt u zich via de website www.rkparochiemariamagdalena.nl aanmelden voor de weekendviering. Kunt u zich niet via de website aanmelden dan kunt u bellen naar het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen. De telefoonnummers staan in het juli-augustusnummer van parochieblad Ankerplaats.

Zondag 28 juni: Liturgie van de 13e zondag in de tijd door het jaar.

Lezingen: 2 Kon. 4, 8-11.14-16, Rom. 6, 3-4.8-11, Mt. 10, 37-42

“Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, en wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden. Wie u opneemt, neemt Mij op; en wie Mij opneemt, neemt Hem op die Mij gezonden heeft.”

Eucharistieviering zondag om 10.00 uur vanuit de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena). Zang wordt verzorgd door enkele koorzangers van de kerkkoor Cantorije uit Driel.

Meer berichten