Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zes mede-vuilopruimers op een warme zomeravond

BEMMEL - Donderdagavond, 25 juni, was het een zeer warme zomeravond, misschien voor sommigen te warm om te komen. Begrijpelijk. Maar diegene die er wel waren, waren fanatiek genoeg om op verschillende plaatsen op te ruimen.

"Bart nam zijn nichtje mee, die ondanks hoofdpijn toch op de fiets klom om bij de Lidl, AH, Jumbo en bij het OBC te gaan ruimen. Ook onze Jan was er weer, die vrolijk met een muziekje op een hele volle zak rommel bij elkaar sprokkelde. Dan de vaste helpers Cees en Jeanette, die op de weg naar de Theaterkerk al wat rommel hadden verzameld. En dan waren daar nog mijn man Jos en ik zelf. Een klein clubje, maar de opbrengst was best aanzienlijk.

De Herckenrathweg is weer schoon, de parkeergarage ook, het centrum van Bemmel ligt er ook weer schoon bij. We kunnen wel merken dat de scholen weer zijn begonnen want op de schoolroutes lag toch weer de nodige rommel. En langs de Herckenrathweg hebben we ontelbare plastic handschoenen geraapt die van de BP afkomstig zijn. Of die allemaal in de struiken belanden door de wind, vragen we ons af, maar het is niet gezond zoveel van die troep we tussen de struiken hebben uitgevist. En dan veel flesjes, snoeppapiertjes, bekers, plastic tassen, kortom het was de moeite waard om daar eens te gaan ruimen. Onze fanatieke Marjo had de Zandsestraat al voor een groot gedeelte gedaan, dus daar hadden we nu even geen omkijken naar.

We gaan 23 juli weer ruimen en hopen dat de meeste mensen er weer bij zullen zijn, het is echter midden in de vakantietijd, dus we zullen zien. Wil je helpen: kom dan naar de Theaterkerk in Bemmel op 23 juli om 18.45 uur."

Meer berichten