Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Oorverdovende stilte

BEMMEL - Sinds enkele weken is het oorverdovend stil op de Bemmelse donderdag weekmarkt. Het handdraaiorgeltje ontbreekt, er is geen plaats meer voor het orgeltje volgens Marktmeester Ricardo Verweij.

"Met de komst van het terras voor Ambachtelijkijs Wijs, en een nieuwe plaats voor de viskraam, moesten de marktplaatsen opnieuw worden ingedeeld. Hierdoor wordt de doorloop te klein, volgens de Marktmeester, en voldoet deze niet aan de veiligheidsvoorschriften.

Dit betekent dat er geen plaats is die voldoet voor het orgeltje. We zullen de dansende kinderen, meezingende, swingende en neurienden marktbezoekers missen. Felix mijn Teckel mist zijn vaste vriendjes, maar vooral Inge die een bijzonder plekje bij hem heeft. Het handdraaiorgeltje dat is bijgeschreven in de Inventaris van Immaterieel Erfgoed Nederland speelde op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur.

Maar goed, na 12 jaar, wordt het oorverdovend stil op de donderdagse weekmarkt in Bemmel. U weet nu waarom", aldus draaiorgelman Jan Sterk.

Meer berichten