Logo gemeentenieuwsonline.nl
Dick van Altena Quintet.
Dick van Altena Quintet. (Foto: )

Theatershow Dick van Altena Quintet in Angeren

ANGEREN - De Oosterhoutse zanger Dick van Altena is zondagmiddag 11 oktober te gast in Dorpshuis Angeren Theater met een nieuwe theaterproduktie ‘Arm om je schouder’ met het onlangs gevormde Dick van Altena Quintet.

Het schouwburgpodium is allang geen onbekend terrein meer voor Dick van Altena. Met de showreeks Back to the country toert hij al een decennium lang door Nederland en België. Daarnaast nu dus met zijn eigen muziekproductie Arm om je schouder de theaters in. De titel van de voorstelling is ontleend aan Dicks’ compositie. Die arm om mijn schouder die inmiddels de status van evergreen heeft verworven.

Van 1977 tot eind 2005 was Dick van Altena (62) hét gezicht en hét geluid van de Major Dundee Band. Tevens staat zijn naam als componist/tekstdichter onder talloze liedjes van onder andere Henk Wijngaard, Armand, Toni Willé, Saskia & Serge en vele, vele anderen. Hij was ook één van de hoofdpersonen in de RTL-reeks Derksen on the road en vierde hij zijn veertigjarig muziekjubileum in 2017 in Angeren met uitverkochte concerten en een tv-documentaire.

Het Dick van Altena Quintet bestaat, naast Dick zelf, uit leden van de Tilburgse formatie Savannah. In een semi-akoestische setting krijgt u een muzikale arm om de schouder met liedjes van Van Altena’s bejubelde album Novemberwind en zijn meest recente cd Late Lente.

Kaarten en info voor deze show, waarbij ook de RIVM-richtlijnen gehanteerd worden, zijn verkrijgbaar op dorpshuisangeren.nl. "Wacht u niet te lang, want door de corona-proof stoelzetting kunnen ook wij minder bezoekers plaatsen."

Meer berichten