Logo gemeentenieuwsonline.nl

R.K Parochie Maria Magdalena

Afgelopen weekend hebben wij onze eerste vieringen weer gehouden. Het was fijn om elkaar weer terug te zien.

Door de corona blijven velen dit jaar dichter bij huis. Een verre bestemming zit er voor ons niet in of is zelfs onmogelijk. Maar deze beperking geeft ons deze zomer de mogelijkheid te genieten van het moois in eigen land. Waar je je vakantie ook doorbrengt -ver weg, dicht bij huis of thuis- overal kun je vakantie houden. Het belangrijkste is om vrij te zijn naar jezelf, je naasten en naar God. In de schepping, in de natuur en de cultuur wil God tot ons spreken. De lezingen van deze zondag spreken over de cyclus van de schepping, de harmonie, het evenwicht, de pracht. Wij hebben er vaak te weinig oog voor. “Een zaaier ging uit om te zaaien..”, zo begint Jezus deze zondag de parabel. Ons werk is als het zaad. Soms brengt het niets op, soms een beetje en soms ook verrassend veel. Kortom: wat je ook doet aan goeds, je doet het niet voor niets. In deze vakantietijd mogen wij na dit hectische voorjaar even afstand nemen van ons werk en zien welke zegeningen wij hebben mogen ontvangen.

Liturgie van de vijftiende zondag in de tijd door het jaar.

Lezingen: Jes. 55, 10-11, Rom. 8, 18-23, Mt. 13, 1-23

Zaterdag 11 juli
Heilige Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
H. Johannes de Doper Indoornik19.00 u: Woord en gebedsviering, LWG

Zondag 12 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders
O.l.V. ten Hemel Opneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

Zaterdag 18 juli
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

Zondag 19 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
O.l.V. ten Hemel Opneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, P. Kuipers

Aanmelden is verplicht
Om deel te kunnen nemen aan de viering moet u zich vooraf aanmelden. Dit is namelijk wettelijk verplicht. U kunt dat eenvoudig doen via de link https://rkparochiemariamagdalena.mijnkerk.org/

Op de aanmelding krijgt u een reactie dat u kunt komen of dat u helaas niet kunt komen omdat alle beschikbare plaatsen bezet zijn. Als dat laatste gebeurt dan wordt u verwezen naar een andere kerkdienst in datzelfde weekend. Indien u geen e-mail hebt, kunt u wellicht een familielid of goede kennis vinden met e-mail die de aanmelding kan doen.

Kunt u zich niet registreren via de website dan kunt u bellen naar het secretariaat van de kerk waar u graag de viering wilt bijwonen.

Let op: Alleen met aanmelding en bevestiging kunt u aan de viering deelnemen. Als u zich niet hebt aangemeld, dan geen deelname aan de viering. Wij heten u van harte welkom in de kerk. Vergeet niet het volgende:

  1. Registreer uw deelname via de website of telefoon (zie parochieblad)
  2. Kom ruim op tijd.
  3. Volg de aanwijzingen van de kerkwachten. Zij zullen u uw plaats wijzen en instrueren.
  4. Er wordt niet gezongen tijdens de viering
  5. De collecte vindt plaats na afloop van de viering.

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Geef om uw kerk

De kerkdeuren zijn nu bijna vier maanden voor de zondagse viering gesloten geweest. Daarmee zijn de inkomsten uit de collectes in één klap weggevallen. Wilt u ons helpen de parochie vitaal te houden?

Meer berichten