Logo gemeentenieuwsonline.nl
Moeder Maartje neemt het iconen-certificaat met prachtige resultaten in ontvangst namens een van de leerlingen. (foto: Toine Langerwerf)
Moeder Maartje neemt het iconen-certificaat met prachtige resultaten in ontvangst namens een van de leerlingen. (foto: Toine Langerwerf) (Foto: )

Slotpresentaties en iconenparade

LINGEWAARD - Na de toetsweek bij Talento Metissimo vonden op vrijdag 26 juni voor de vierde keer de eindejaarspresentaties plaats. Aanvullend volgde de certificaat- en/of diploma-uitreiking met de bekende iconenparade.

Het programma voor de groep jeugdigen jonger dan twaalf jaar startte op vrijdagmiddag om half drie. Twee oudere leerlingen mochten aanwezig zijn op de gepaste anderhalve-coronameter; zij hadden keurig hun tijd verdeeld. Voor de vierde keer was het snikheet.

De finaledag begon met oefenpresentaties of struinen naar biogeluk in tuin, oever of pleintje. Zo ook het trainen voor jeugdige WaterWachter of gewoon speelplezier met buitenspelmateriaal. Dit jaar waren de slotpresentaties voor het eerst in het open buitenlokaal, heerlijk! Aan bod kwamen: Programmeren, Robotica, diverse over heelal-milieu, de Voetbal, de Ammoniet, Pi en Fi, de Flip-Flap, de Dolfijn, Olympisch Stadion, Groen, Proefjes doen, Icoon Lieke et cetera. Leerzaam met een schaterlach of spannende stilte. Kortom: genieten!

Om klokslag 18.00 uur luidde het avondmaalbelletje. Na de verkoelende ijsjes en meloen startte Ger de certificaat- en diploma-uitreiking met de gezinsgroepjes (even) op de 1,5 meter afstand... Een applaus en gejuich klonk voor elke leerling bij het behaalde iconencertificaat en/of -diploma. Dit jaar behaalden vijftien leerlingen het iconen-educatiepapiertje. De groep van onder de twaalf jaar bestaat uit acht leerlingen. Jeugdigen bij T. Metissimo besteden naast bijvoorbeeld Rekenwiskunde, Twinkeltaal, Science & Cultuur, hun lestijd aan nieuwe research. Er is een mooi evenwicht tussen Basis-Wijs, Voortgezet-Wijs en Doorgezet-Wijs, op weg naar de 25 leerlingen. Meer informatie verkrijgbaar via info@talentometissimo.nl.

Meer berichten