Logo gemeentenieuwsonline.nl
Oorlogsmonument Gendt. (foto: Willy Derksen)
Oorlogsmonument Gendt. (foto: Willy Derksen) (Foto: )

Herdenkingspanelen Oorlogsmonument Gendt

GENDT - Een grote wens van de oud voorzitter is in vervulling gegaan. “Het oorlogsmonument in Gendt is nu compleet” volgens Ton Balduk. Woorden die gemeend zijn, want inderdaad, na het aanbrengen van de herdenkingspanelen op 4 mei jongstleden is het monument pas echt af.

"Wij als Oranjestichting Gendt hadden ons voorgenomen om deze herdenkingspanelen officieel te onthullen, maar vanwege het coronavirus kon dit helaas niet doorgaan. Ook wij vinden dat het monument nu echt af is, dat het geweld waardoor Gendt in de Tweede Wereldoorlog getroffen werd door deze panelen weer een nieuwe dimensie krijgt.

Het plaatsen van de panelen was niet mogelijk geweest zonder financiële hulp vanuit onze Gendtse gemeenschap. Oranjestichting Gendt wil dan ook graag Platform Gendt, Wijs ambachtelijk ijs, Hans Geveling, Leemreise, Grand café Nr 19, Moods, DA drogisterij Carla, Wijnzinnig, Kwekerij Arnhem-Nijmegen, Haarstudio Simone, Express Wear, Tuincentrum de Pas, Bloemsierkunst De Gent, Guijt, De Klok Horeca Gendt, Plaats55, The Read Shop Viergever, Schoenmakerij Nico Jansen, Cafetaria Flintrop, Camping Waalstrand en een sponsor die het niet nodig vindt genoemd te worden, enorm bedanken voor hun financiële bijdrage.

Meer berichten