Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Zandse Kerk, plus uitvaartcentrum en pastorie. (foto: N. Hubers)
De Zandse Kerk, plus uitvaartcentrum en pastorie. (foto: N. Hubers) (Foto: )

Zandse Kerk pakt draad weer op

HUISSEN - Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld heeft stichting De Zandse Kerk haar deuren weer geopend voor de verschillende activiteiten. De nodige maatregelen zijn getroffen om de kerk ‘coronaproof’ te maken. We kunnen een ieder met een gerust hart welkom heten.

Tijdens de lockdown hebben er alleen afscheidsdiensten in de kerk plaatsgevonden. Gelukkig mogen hier nu weer meer mensen bij aanwezig zijn en mag er ook weer catering verzorgd worden.

Inmiddels oefenen de leerlingen van IKC Binnenstebuiten voor hun musical in de kerk. Ook Muziekvereniging 'Volharding' houdt haar repetities hier omdat dit in hun gebruikelijke locatie niet op 1,5 meter afstand mogelijk is. Om deze reden kloppen meer koorgezelschappen bij ons aan.

Projectplan
Stichting de Zandse Kerk werkt met subsidie van de gemeente aan de uitvoering van haar Projectplan Dementievriendelijke Huissen (Zand) in samenwerking met zorgorganisaties. Begin dit jaar stonden een inspiratiemiddag over dementie, de presentatie van dementienet Huissen en de opening van het Alzheimer Café Lingewaard op de agenda. Door de coronacrisis hebben we de plannen uit moeten stellen. We werken nu aan een start begin 2021.

Koffieochtenden
Met de koffieochtenden op de laatste woensdagochtend van de maand willen we, afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus, pas begin 2021 starten. Afwegingen zijn geweest dat de meeste van onze bezoekers horen tot 'de kwetsbare groep mensen' en de te houden afstand van 1,5 meter niet bevorderlijk is voor de sfeer en de verstaanbaarheid van de gesprekken.

Meer berichten