Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marsleider Dennis Elfferich overhandigt de cheque aan Rode Kruis voorzitter Jan Hutten, (foto: Martien van Hemmen)
Marsleider Dennis Elfferich overhandigt de cheque aan Rode Kruis voorzitter Jan Hutten, (foto: Martien van Hemmen) (Foto: )

Exodus doneert weer aan Rode Kruis

HUISSEN - Onlangs was er toch wel een bijzondere editie van de tiende Exoduswandeltocht. Niet voluit met een paar duizend wandelaars. Wel met het bestuur van stichting Samen Voorwaarts Putten in 75 kilometer wandelend naar Huissen.

Een hoogwaardig initiatief dat de bestaande relatie tussen deze stichting en het Exoduscomité extra verstevigde. Het bestuur kreeg als eerste lopers de medaille met De Vleugel afgebeeld uitgereikt. Wethouder Theo Janssen ontving de wandelaars en de bloemlegging bij het Massagraf in Huissen vond doorgang.

Het Rode Kruis hoefde in deze situatie geen ondersteuning te leveren tijdens de wandeltocht. Tóch vond het Exoduscomité dat in de voor menigeen moeilijke tijd extra aandacht moest komen voor de Goede Doelenpartner. Daarom werden alle zeilen bijgezet om de traditionele donatie van 750 euro doorgang te laten vinden.

Voorzitter Jan Hutten van het Rode Kruis kreeg van de nieuwe Exodusmarsleider Dennis Elfferich -staand voor het evacuatie-monument in Arnhem- de cheque uitgereikt. Het spreekt voor zich dat de donatie goed besteed zal worden.

De unieke virtuele videofilm langs negen haltes, die een relatie hebben met WOII wordt intensief en vaak bekeken. Onder andere de Historische Kring Huessen, de Polentocht en Park Lingezegen melden de link naar de gratis film via exodushuissen.nl op hun site. Het boek Vleugellam blijft verkrijgbaar in de boekenwinkels alsmede het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. In oktober zal Michel Bongers waarschijnlijk een lezing verzorgen.

Meer berichten