Logo gemeentenieuwsonline.nl
Beroepsbeoefenaren juichen de leerlingen toe die op de rode loper binnenkomen. (foto: Floor Thijsen)
Beroepsbeoefenaren juichen de leerlingen toe die op de rode loper binnenkomen. (foto: Floor Thijsen)

Weer dromen en ambities bij Betuwe On Stage

BETUWE - Het succesvolle project Betuwe on Stage wordt komend jaar voor de 6e keer gerealiseerd. Bij Betuwe On Stage ontmoeten leerlingen het beroepsleven, maken een begin met netwerken en gaan vanuit het ‘alles is mogelijk’ principe kennis maken met een beroep dat leuk lijkt.

Dit jaar hebben de leerlingen na een mooi Beroepenfeest helaas de Doe Dag door Corona moeten missen. Gezien de huidige versoepelingen van de overheid, verwacht projectleider Floor Thijsen dat Betuwe On Stage komend jaar het volledige project op (vrijwel) originele wijze kan realiseren. Wel wordt er voor de zekerheid gewerkt aan een aangepast programma mocht het anders lopen.

Ongeveer 850 VMBO-leerlingen van het Citadelcollege Lent, OBC Bemmel, OBC Huissen, OBC Elst en het Hendrik Pierson College in Zetten, zullen op 25 februari 2021 over de rode loper bij het Pathé theater in Nijmegen Lent lopen, waar ze door ongeveer 250 beroepsbeoefenaren worden verwelkomd op een flitsend Beroepenfeest. Ze maken hier een match met een beroep naar keuze en mogen vervolgens op de Doe Dag op 11 maart een dagdeel meewerken op de locatie van de beroepsbeoefenaar. 250 beroepsbeoefenaren uit de regio stellen zich hiervoor jaarlijks belangeloos beschikbaar. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen.

Beroepsbeoefenaren uit de regio Overbetuwe, Lingewaard, Nijmegen en Arnhem die aan het feest en aan de Doe Dag mee willen doen, zijn welkom. Ze kunnen zich aanmelden via www.betuweonstage.nl.

Meer berichten