Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Ramon ter Maten)
(foto: Ramon ter Maten)

Jammer…, dit jaar geen Huissense Dag

HUISSEN - Stinase organiseert dit jaar geen Huissense Dag. Zeker, we hebben het nieuws gevolgd voor het geval er zich toch mogelijkheden voor zouden doen waardoor het toch doorgang kon vinden. Helaas was al heel vroeg duidelijk dat de feestavonden sowieso niet door konden gaan. En ondanks de versoepelde maatregelen per 1 juli kan ook een alternatief plan met betrekking tot de braderie niet door gaan.

Iedereen heeft natuurlijk alle berichtgeving rondom de regelgeving met betrekking tot het coronavirus gevolgd. Organisatoren van evenementen luisterden naar wat eventueel wel mogelijk was. De teleurstelling dat er geen muziekfeest gehouden kan worden tijdens de Huissense Dag was dan ook groot. Er stond al een mooi muziekprogramma gepland met daarin de terugkeer van een ‘oude bekende’.

Stinase heeft nog lang gewerkt aan een alternatief plan voor de traditionele braderie. Met een aantal voorzorgsmaatregelen leek het Stinase te lukken de braderie te kunnen organiseren. Helemaal toen Mark Rutte op de laatste persconferentie de versoepelingen rond Covid-19 uitsprak. Stinase heeft gelijk geschakeld met de afdeling vergunningen van de gemeente Lingewaard.

Helaas is alles gecompliceerder dan gedacht. Er blijken veel voorwaarden aan de organisatie gesteld te worden. De kosten als gevolg van deze maatregelen zijn voor Stinase niet te betalen en de risico’s zijn niet te overzien. Hierdoor heeft Stinase besloten om ook het onderdeel ‘braderie’ niet te organiseren.

Gevolg van dit besluit is dat er op de ‘vijfde dinsdag in juli’, zoals wij bij Stinase altijd zeggen, geen activiteiten zijn in Huissen. De Huissense Avond van maandag 3 augustus gaat om dezelfde redenen ook niet door.

"Wij, samen met onze partners, vinden het allemaal erg jammer. Natuurlijk gaat gezondheid voor! En de organisatie wil en kan niet de risico’s nemen. Stinase gaat aan de slag om van de Huissense Dag in 2021 weer een mooi feest te maken. U bent er dan toch ook bij op de ‘vijfde dinsdag in juli’ Wij zien u graag op 3 augustus 2021!"

Meer berichten