Logo gemeentenieuwsonline.nl
Inspiratieboeken Haalderen. (foto: Sanne Cobussen )
Inspiratieboeken Haalderen. (foto: Sanne Cobussen ) (Foto: Sanne Cobussen )

Haalderen Leeft en wil bewegen!

HAALDEREN - Afgelopen weken zijn inspiratieboeken verspreid in Haalderen. Deze boeken zijn door betrokkenen van Haalderen Leeft! uitgedeeld. Inwoners hebben in deze boeken beschreven welke sporten ze in het verleden hebben gedaan. Daarnaast zijn vele ideeën beschreven voor nieuwe sportactiviteiten en sportfaciliteiten in Haalderen.

In de inspiratieboeken zijn vele ideeën opgenomen. De meest genoemde beweegactiviteiten zijn: bootcamp buiten, wandeltochten, fiets- en mountainbiketochten, tennislessen en een ‘gymclub’ binnen. Naast deze activiteiten zijn ook vele ideeën geopperd om beweegfaciliteiten te realiseren in Haalderen. Veelvuldig wordt gesproken over wandel- en fietspaden voor een rondje Haalderen én fitnessapparaten om buiten te kunnen fitnessen. Een multifunctioneel kunstgrasveld waar verschillende sporten op beoefend kunnen, wordt ook genoemd. Diverse malen zijn ideeën beschreven rondom buitenzwemmen, zoals een mooi strandje bij De Kolk waar (de jeugd) kan zwemmen en zonnen maar ook wellicht kanovaren, jetskiën en waterpolospelen. In het Haalderense bos zou een fietscrossbaan mogen komen en/of een onverhard pad verbonden met De Kolk.

Haalderen Leeft! gaat samen met HAVO, TC Haalderen, de sportcoaches en beleidsmedewerkers van de gemeente en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de inspiratieboeken nog nader analyseren en vervolgens met betrokkenen bespreken op welke wijze deze ideeën samen met inwoners van Haalderen gerealiseerd kunnen worden. Niet alle (wilde) ideeën zullen haalbaar zijn, maar gezamenlijk kan Haalderen nog meer in beweging komen.

Meer berichten