Logo gemeentenieuwsonline.nl
Watersport in Zweden. (foto: mieke van der lely)
Watersport in Zweden. (foto: mieke van der lely) (Foto: )

Expositie van wandkleden in Gendt

GENDT - In het kerkje van Gendt is deze zomer weer een expositie. Deze keer zijn er prachtige wandkleden van Mieke van der Lely uit Drente te zien. De wandkleden zijn niet te koop en het is de eerste keer dat ze exposeert in het dorp waar ze vroeger woonde.

We vroegen haar iets te vertellen over hoe ze tot stand komen: "Soms zie ik een lapje en denk dan: Dit is leuk voor een skater of een scheepje of... en dan begin ik gewoon. Soms maak ik een plan, maar meestal komen er heel andere taferelen. Ik gebruik van alles. Mooie quiltstoffen, oude T-shirts, gaas, tule, wol, leer, fruitnetjes, het maakt niet uit. En ik doe alles op de naaimachine. Dat moet wel, want ik draag spalken om mijn handen en dat maakt goed tekenen, of met de hand naaien onmogelijk. Denk vooral niet dat het ingewikkeld is. Je moet gevoel voor kleur, geduld en lef hebben. En vooral niet bang zijn om het te verknoeien. Als het mislukt, kun je er altijd nog pannenlappen van maken, zeg ik maar."

Er is ook een wandkleed voor kinderen over de Coronatijd. Ze mogen daar briefjes bij achterlaten over wat zij vinden van deze tijd. De expositie duurt tot en met 23 augustus en de kerk is elke zondagmiddag open van 14.00 - 17.00 uur.

Meer berichten