Logo gemeentenieuwsonline.nl
Indruk van een repetitie. (foto: Stedelijke Muziekvereniging Huissen)
Indruk van een repetitie. (foto: Stedelijke Muziekvereniging Huissen) (Foto: Stedelijke muziekvereniging Huissen)

Stedelijke Muziekvereniging Huissen zit in de lift

HUISSEN - Zodra het kon heeft de Stedelijke Muziekvereniging de repetities en de opleidingen weer hervat. Wekelijks wordt er momenteel enthousiast gerepeteerd onder de inspirerende leiding van dirigent Rudy Böhmer. Door het orkest – dat momenteel dertig vaste muzikanten telt – wordt er gewerkt aan een nieuw repertoire. Dat willen we graag ten gehore brengen en dat gaat ook gebeuren.

Zo is er een eerste buitenoptreden gepland op woensdag 9 september in Nijmegen-Noord. Verder zijn er plannen om nog dit najaar een concert te houden en is er het voornemen om op zaterdag 19 december een kerstconcert te verzorgen in de kerk van Huissen-Stad.

Muzikanten gezocht

Het orkest ziet het aantal jeugdleden toenemen. De jeugd heeft weer zin in het muziek maken. Om de groei van jeugdleden verder te stimuleren wordt er in samenspraak met de basisscholen dit najaar weer gestart met de cursus 'Muziek maak je zelf'. Ook werkt de stedelijke mee aan 'Sjors Sportief/Creatief'.

Maar naast jeugd is de vereniging op zoek naar meer ervaren muzikanten die het orkest direct kunnen versterken. Zo kan de hoorn- en bassectie zeker uitgebreid worden en zijn ook muzikanten op trompet en bariton meer dan welkom.

Interesse? Ben je een muziekliefhebber en wil je deel uit maken van een leuke, gezellige en ambitieuze muziekvereniging? Aarzel niet en neem contact op met de secretaris, de heer Cor Neijenhuis, 06 21844411 of ga naar onze website www.stedelijkemuziekvereniging.nl.

Meer berichten