Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Suzanna Kolenbrander)
(foto: Suzanna Kolenbrander) (Foto: Suzanna Kolenbrander)

Fietsen langs bloemrijke akkerranden in Overbetuwe en Lingewaard

BETUWE - Fietsen langs bloemrijke akkerranden in Overbetuwe en Lingewaard Woensdag 22 juli om 14.30 uur was de officiële opening van de Akkerrandenroute 2020. Dit is een fietsroute langs de randen van akkers in Overbetuwe en Lingewaard.

De akkerranden zijn ingezaaid met bloemen. De eersten komen bijna, waardoor de akkerranden straks volop bloeien. Wethouder Dimitri Horsthuis -Tangelder (Overbetuwe) en wethouder Johan Sluiter (Lingewaard) openden de nieuwe fietsroute. De route gaat via fietsknooppunten langs meer dan 40 bloemrijke akkerranden en is 81 kilometer lang. De fleurige en kleurige banen in het landschap zijn door 18 agrarische bedrijven aangelegd. Goed voor biodiversiteit De bloemrijke akkerranden zijn goed voor de kwaliteit van het landschap. Zo leveren de randen een bijdrage aan de biodiversiteit.

Het is een leefgebied voor weidevogels en veel insectensoorten waaronder bijen, hommels en vlinders. Ook zorgen de akkerranden voor een betere kwaliteit van het oppervlaktewater en wordt de bestrijding van plagen eenvoudiger.

Kleuren ontdekken in het rivierenlandschap. Vooral in de vakantieperiode waarin iedereen op zoek is naar leuke activiteiten dicht bij huis, is deze fietstocht een aanrader. Fietsers kunnen volop genieten van de kleuren dwars door het rivierenlandschap van Overbetuwe en Lingewaard. Bekijk de route op www.gelderseroutes.nl/nl-nl/rd/fietsen-langs-bloemrijkeakkerranden. Hier is ook een folder beschikbaar met meer leuke informatie over de akkerranden. De folder is in papieren versie te krijgen bij onder andere: Museumboerderij Den Tip, Landerij De Park, De Hoendrik in Herveld, Renkums Veer, Veer Beuningen – Slijk-Ewijk, ’t Wapen van Elst, LingeHotel Elst en De Helster (Overbetuwe). In Lingewaard ligt deze bij Kasteel Doornenburg, Boerderijwinkel De Woerdt, het Looveer, Beide Zussen, De Betuwe, De Klok, Bloem, Camping De Waaij, Camping Waalstrand, QKLQ, Theaterkerk Bemmel en Kanoverhuur Lingevaart.

Meer berichten