Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tamara Maat met haar tekening voor het schilderij van Carl Hilgers. (foto: Sjaak Veldkamp)
Tamara Maat met haar tekening voor het schilderij van Carl Hilgers. (foto: Sjaak Veldkamp) (Foto: )

Tamara Maat: 'Het kasteel heeft voor mij iets magisch' Spontane actie mondt uit in een veiling

DOORNENBURG - Ze vindt het doodeng, zegt ze met een verlegen lachje. Hoewel Tamara Maat - Van Bon niets te klagen heeft over bekendheid met voldoende tekenopdrachten, is een tekening veilen van Kasteel Doornenburg toch van een heel andere orde. Aangespoord door het bericht dat het kasteel op slot ging en inkomsten ging missen, nam sentiment bezit van de Doornenburgse. “Ik wilde voor het kasteel gewoon iets doen.”

Tamara tekent al vanaf haar kinderjaren. In haar beleving heeft het kasteel een vaste plek.“Wat me bijstaat is dat werkstukken op school heel vaak over het kasteel gingen.” De interesse groeide toen ze haar man Jeroen leerde kennen en in Doornenburg samen een toekomst opbouwden. Jeroen was al snel vrijwilliger van het kasteel. Tamara werd ook besmet. “Kasteel Doornenburg heeft voor mij iets magisch."

Voor deze tekening van het kasteel heeft ze zich laten inspireren door een schilderij uit 1877 van de Duitse schilder Carl Hilgers. Voor het veilingstuk heeft ze pastel- en krijtpotloden gebruikt. Hiermee kan ze verfijnd tekenen, zachte effecten bereiken en kleuren laten vervagen. Effecten die tot uiting komen in de spannende lucht boven Kasteel Doornenburg.

Kasteel Doornenburg is sinds 1 juni weer open voor publiek. Het moeten sluiten van de poorten heeft grote financiële gevolgen gehad voor het kasteel. Daarom kunnen we alle hulp gebruiken. Dit kan door een bod uit te brengen op deze prachtige tekening of door donateur te worden van het Kasteel. Bieden kan tot 20 augustus via deze link:https://link.marktplaats.nl/m1579275844 maar ook via de link op de website.

Meer berichten