Logo gemeentenieuwsonline.nl
Archieffoto van schutters in actie met luchtgeweer en kruisboog. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)
Archieffoto van schutters in actie met luchtgeweer en kruisboog. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl) (Foto: )

Schietvereniging K.O. sluit zich aan bij Gijsbrecht van Aemstel Doornenburg

DOORNENBURG - Schietvereniging Kort Oisterwijck (S.V.K.O.) heeft zich deze zomer aangesloten bij de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

S.V.K.O. heeft tientallen jaren haar onderkomen gehad bij het gelijknamige café in Doornenburg. Dat café heeft inmiddels haar deuren gesloten en krijgt op korte termijn een andere bestemming. Daarmee verliezen de schutters van S.V.K.O. hun oefen- en wedstrijdruimte.

Na positieve gesprekken met het bestuur van de Doornenburgse schutterij hebben de leden van S.V.K.O. unaniem besloten om zich aan te sluiten bij de schutterij. De schutterij is verheugd met de komst van deze leden. De reeds bestaande schietafdeling van de schutterij wordt hiermee uitgebreid met schutters met luchtdrukgeweren. De oefen- en wedstrijdruimte wordt nu voortaan de grote zaal in het Schuttersgebouw. Zij schieten op dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. De jeugdige schutters zijn actief op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en de senioren schieten vanaf 20.00 uur. De schietclub organiseert ook inloopmomenten voor geïnteresseerden. Om een keer een schot te wagen met het luchtgeweer kan men daarvoor het Schuttersgebouw bezoeken op de dinsdagmorgen (vanaf 10.30 uur) en de woensdagavond (vanaf 19.00 uur). Dit is zonder enige verplichting en de luchtgeweren zijn ter plekke aanwezig.


S.V.K.O. heeft inmiddels haar naam aangepast en heet voortaan Schietclub Gijsbrecht van Aemstel (S.C.G.v.A.). Voor meer info zie de website www.schutterijdoornenburg.nl en de Facebookpagina van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Meer berichten