Feestelijk moment ter ere van de Koziewand in De Bloem. (foto: Jens)
Feestelijk moment ter ere van de Koziewand in De Bloem. (foto: Jens) Foto: Jens

Feestelijk moment ter ere van de Koziewand in De Bloem

Algemeen

BEMMEL - In maart werd op De Bloem de Kozie wand geplaatst. De Koziewand is een kunstobject ontworpen door Roos Meerman. In de wand zitten verschillende geluiden die geactiveerd worden wanneer men de wand aanraakt. Naarmate je je handen beweegt over de wand verandert het geluid. Je kunt de wand alleen ontdekken, maar ook met twee personen kun je een bepaald ritme creëren.

De Koziewand siert een voorheen kale, witte muur, en prikkelt de zintuigen. De Bloem heeft deze wand gekregen van stichting Huissens weldoen. "En uiteraard wilden wij hen hiervoor heel erg bedanken. Helaas gooide het Covid-19virus roet in het eten en moesten wij dit uitstellen. Gelukkig konden wij op 27 augustus toch bij elkaar komen. Samen met Klaas Nienhuis, de voorzitter van de stichting, Roos Meerman van Kozie, en enkele collega’s van De Bloem hebben we een gebakje gegeten en de wand laten zien aan de stichting.

Tijdens de bijeenkomst had Roos nog een verrassing voor De Bloem. Namens stichting Else mocht ze een Koziekussen overhandigen. Het Koziekussen is een muziekkussen, dat bij mensen met dementie en alzheimer rust en veiligheid stimuleert. Het gevoel van thuis. Bij aanraking laat het kussen persoonlijke geluiden horen waar zelfstandig naar geluisterd kan worden.

Onze muziektherapeut Jimmie gaat bekijken of hij dit kussen voor enkele van onze bewoners kan personaliseren zodat deze ingezet kan worden bij bijvoorbeeld onrust. Bedankt Stichting Huissens Weldoen en Stichting Else voor deze mooie giften! Dat onze bewoners er maar veel plezier aan mogen beleven."

Uitgelicht

Digitale krant