Lezing dr. Mirjam Vossen bij Kinkelacademie

Algemeen

BEMMEL - Het gaat beter met de wereld dan u denkt. Wanneer je het nieuws volgt, dan lijkt het alsof de wereld één groot tranendal is. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden.

Maar is dat wel nodig? Staat het er werkelijk zo slecht voor met de wereld als we vaak denken? Hoe krijgen de media het voor elkaar om ons wereldbeeld te vormen – en te vervormen?

Ook benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? In dit jaar van de mediawijsheid, op 5 oktober laat dr. Mirjam Vossen, onderzoeker en journalist, haar licht schijnen over mediabeeldvorming. Zij bijt het spits af van de lezingencyclus van de Kinkelacademie 2020-2021.

Mevrouw dr.Vossen neemt de toehoorder mee in een serieuze, maar hoopvol stemmende lezing over invloed van de media op ons wereldbeeld. De aandacht gaat daarbij uit naar grote, wereldwijde trends op het gebied van armoede, gezondheid, veiligheid en klimaat. Ze laat zien dat het op veel fronten beter gaat dan we denken en tipt ons wat we zelf kunnen doen om het nieuws de baas te blijven.

"Wij nodigen u van harte uit deze avond in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel bij te wonen. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Prijs: 12.50 euro, inclusief thee en koffie voor aanvang. Reserveren: alleen online vanaf 9 september op www.dekinkel.nl. (Dit in verband met een veilige organisatie. Alleen huisgenoten kunnen bij reservering aangeven dat zij naast elkaar willen zitten. Voor anderen geldt de vereiste anderhalve meter afstand.)

Uitgelicht

Digitale krant