Kunst van Ineke van Middelkoop (eigen foto)
Kunst van Ineke van Middelkoop (eigen foto)

Fort Pannerden heeft Nieuwe Expositie

Algemeen

DOORNENBURG - Fort Pannerden, prachtig gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, is een zeer passend decor voor de bronzen beelden van Gerard Neijenhuis en de fotokunst van Ineke van Middelkoop

De expositie is nu te zien en zal duren tot 14 december. Verdere informatie over openingstijden en toegang tot Fort Pannerden staat op www.fortpannerden.eu.

De exposanten

Gerard Neijenhuis: “Bij het creëren van mijn beelden maak ik gebruik van een door mijzelf ontwikkelde methode, waarmee ik de structuren kan laten ontstaan. Hieraan is een periode van testen, experimenteren en ontdekken vooraf gegaan. Ik kan gedeeltelijk invloed uitoefenen op de structuren, waardoor ze hun natuurlijke uitstraling behouden. Deze structuren probeer ik te vangen in strakke, gestileerde, wiskundige vormen, waardoor ik een contrast creëer wat rust brengt in chaos."

Ineke van Middelkoop: fotokunst: “Wij mensen bewerken materialen om ze te behouden, maar het zijn uiteindelijk de wetten van de natuur die dat bepalen. Natuurlijke processen, zoals verwering, zorgen voor een voortdurende verandering. Kringloop van het leven! Dit is een wet, wij kunnen dat niet beheersen. De seizoenen, ze gaan en komen. Met mijn fotokunst laat ik, in het groot en in het klein, momentopnames zien van deze kringloop en van de seizoenen.”

Wij verwelkomen u graag op ons prachtige fort voor deze bijzondere expositie.

Uitgelicht

Digitale krant