Creatief bezig zijn. (foto: Kerk Huissen stad)
Creatief bezig zijn. (foto: Kerk Huissen stad)

Ker(k)mis viering Stadskerk Huissen

Algemeen

HUISSEN - Vier toch kermis, en maak kans op een leuke verrassing in de kerk Huissen-Stad. Wil je de kermissfeer proeven dit jaar, hoewel er geen draaimolen, botsauto’s of spookhuis zijn op De Molenweide?

Dat kan op 27 september om 10.00 uur in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming kerk in Huissen-Stad. Die zondag wordt een ker(k)mis gevierd met een speciale viering voor de jeugd. Een bijzonder verhaal, want de kermis en de kerk horen vanouds bij elkaar. Kermis is een verbastering van kerkmis of kerke-misse. Een dag waarop de mensen vroeger samen kwamen om de patroonheilige te vereren en om zich te vermaken.

Zondag tijdens de viering met oud en jong, mogen alle (klein)kinderen laten zien hoe leuk een kermis is. Lekker creatief bezig zijn en luisteren naar mooie verhalen. Met na afloop van de viering een… Nee dat blijft nog even een verrassing.

Wij nodigen jullie uit om deze bijzondere viering, met crèche voor de allerkleinsten, te bezoeken, zodat we een drukke, gezellige, spetterende ker(k)mis gaan beleven. Kijk ook maar eens op de facebookpagina OnzeLieveVrouwTenHemelopneming, info:stadskerkhuissen@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant