Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bezinning en koffie in Kleine Kerkje aan de dijk Angeren Hoe vrij en vredig ben Je?

ANGEREN - Twee weken geleden konden we op zondag na de dienst lekker buiten bij de koffie namijmeren. De toevallige voorbijganger was welkom. De zon scheen.        

ANGEREN - Twee weken geleden konden we op zondag na de dienst lekker buiten bij de koffie namijmeren. De toevallige voorbijganger was welkom. De zon scheen.        

Zondag 27 september gaat de dienst over vrij zijn en in vrede. Het is de tweede vredeszondag. En dus lijkt het zinnig erbij stil te staan hoe vrij en vredig je zelf bent. Als je er op let merk je dat op een dag heel geregeld niet in vrede bent. Soms gaan je gedachten met je aan de haal. Is er ergernis, boosheid, verwijt en noem maar op wat een mens zich onvrij doet voelen. Geregeld ben je uit je vrede.

Maar: heb je daar een keuze in? In het verhaal dat vandaag centraal staat worden verschillende manieren van denken getoond.Zo kun je zelf ook gaan zien: Ben ik aan het rekenen en berekenen? Zit ik in de vergelijkingsmodus met anderen? Kijk die heeft het beter dan ik. Of juist slechter...

Of kun je loslaten. Je overgeven en toevertrouwen? En simpelweg zijn wie je bent, blij (of niet blij) zijn met wat er is. We staan er met elkaar bij stil. We staan stil bij vrede in ons en om ons heen.

Welkom op 27 september voor de dienst om 10.00 uur binnen. En om circa 11.00 uur voor de koffie buiten. In en bij het Kleine Kerkje aan de Dijk, Molenstraat 1 in Angeren. Je kunt ook alleen aanschuiven voor koffie. We hopen wel op mooi weer! Els de Clercq.

Meer berichten