Logo gemeentenieuwsonline.nl
Op de thee bij prinses Serpenta. (foto: Bernadet Tijnagel)
Op de thee bij prinses Serpenta. (foto: Bernadet Tijnagel)

Terugblik op vertelvoorstelling op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Het bleef in deze coronatijd lang onzeker of de geplande voorstelling over prinses Serpenta tijdens de Open- Monumentendag wel door kon gaan. Uiteindelijk kwam er groen licht.

'De vreemde ziekte van prinses Serpenta' is altijd weer een feest om te beluisteren én om naar te kijken. Geert vervulde hierin zijn driedubbelrol met verve en kreeg het publiek helemaal op zijn hand. Voor Netty, die de onsympathieke prinses speelde, was het juist de kunst het publiek tégen zich te krijgen. Dat lukte!
De zaal was vol, uiteraard coronaproof, wat helaas ook voor veel mensen een teleurstelling betekende. Met anderhalve meter afstand, was de ridderzaal gauw gevuld. De sfeer was er niet minder om en iedereen heeft enorm genoten.

Nu bereidt Verteltheater Netty Gebbing zich voor op de Kinderboekenweek (30 september-11 oktober) met het thema: 'En toen?' Netty en Geert hebben de lockdownperiode benut voor het creëren van de nieuwe vertelvoorstelling: 'Boontje komt om zijn loontje.' Dit verhaal is een bewerking van het sprookje: 'Tafeltje dek je, ezeltje strek je.'

Netty Gebbing speelt de moeder en de gemene waardin. Geert speelt de drie broers, ieder met een totaal ander karakter. Het decor bestaat uit delfstblauwe tegeltjes waarop ook spreekwoorden terug te vinden zijn. Alles is vorm gegeven in een oudhollandse sfeer.
Er heeft zich een aantal scholen aangemeld, maar er is nog plaats. Wie het eerst komt, het eerst maalt. (Zie ook www.nettyvertelt.nl.)

Meer berichten