Setash begint het seizoen uitstekend

Algemeen

HUISSEN - Na ruim een half jaar niet te hebben gespeeld mocht er eindelijk weer gevolleybald worden. Het eerste herenteam van Huissen moest op de eerste wedstrijddag van de promotieklasse aantreden tegen het sterke Tivoc. Vorig seizoen werd er nog twee maal verloren van het team uit Tiel.

Het was in de eerste set even wennen. Vaste spelverdeler Veldkamp was afwezig en werd vervangen door routinier Noyens. Hele set ging het aardig gelijk op, maar leek de set toch te moeten worden afgestaan. Maar aan het einde bleek het team van Setash de eerste set alsnog naar zich toe te trekken (26-24).

De tweede set daarentegen was TiVoC heer en meester. Aanvallers van Setash slaagde er niet in om een vuist te maken en het leek alsof Setash een zware dag tegemoet zou gaan (17-25). In de derde set sloeg het spel helemaal om. Setash wist met goede services de libero van de tegenstander goed onder druk te zetten, waardoor de rally vaak in het voordeel van Setash werd beslist en de set eigenlijk zeer makkelijk naar de mannen uit Huissen ging (25-17).

Hierna liep het gesmeerd voor Setash en leek de laatste set ook gemakkelijk binnen te worden gehaald. Maar bij een stand van 20-10 kreeg Baars (de diagoneelspeler van Setash) een blessure, en moest dit opgevuld worden met jeugspeler Qachach. Dit was wel even wennen en daardoor kwam Tivoc nog goed terug. Nadat Qachach de bal er zelf insloeg en vervolgde met een ace was de buit binnen (25-19).

Uitgelicht

Digitale krant