In De Zilverkamp komt natuur dichterbij

Algemeen

HUISSEN - De natuur staat onder druk. Het verlies aan biodiversiteit is helaas een feit.
Gelukkig is het nog niet te laat en kunnen we proberen om daar iets aan te doen.
Daar is in Huissen de werkgroep 'Natuur dichtbij' voor opgericht.

De eerste bijeenkomst was op vrijdag 18 september in SCC De Brink in Huissen. Het initiatief voor deze werkgroep startte in De Zilverkamp. Het eerste project is ook al op de kaart gezet: 'Bloemrijke parkzone Zilverkamp'. Door bloemrijke zadenmengsels in grasland en onder bomen in te zaaien zal de soortenrijkdom van het bestaande openbaar groen in de wijk toenemen. Daar worden bewoners én de natuur (vogels, vlinders, bijen en zoogdieren als vleermuis en egel) beter, blijer en gezonder van.

Er moet en kan nog veel meer. Tijdens de bijeenkomst van 18 september zijn daarvoor de eerste ideeën op tafel gebracht. Denk hierbij aan egelvriendelijk tuinieren met de egelsnelweg en het tegengaan van verdroging en verhitting door groene daken en regentonnen. Cruciaal in de plannen is dat ze natuurlijke schakels in de natuur opbouwen, behouden of versterken.

De werkgroep (zes leden) richt zich op heel Huissen. Wilt u meer weten, meepraten, meedoen of ambassadeur worden, stuur dan een mail naar f.disselhorst@gmail.com (Frida Disselhorst).

Uitgelicht

Digitale krant