Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het 2 zijdig Namenpaneel met de 187 slachtoffers is weer geplaatst, onderdeel van herdenken. (foto: Martien van Hemmen)
Het 2 zijdig Namenpaneel met de 187 slachtoffers is weer geplaatst, onderdeel van herdenken. (foto: Martien van Hemmen) (Foto: )

Herdenking 2 oktober ondanks beperkingen

HUISSEN - Eerder werd bericht dat het 'Comite Herdenking 2 oktober' juist vanwege de huidige coronaongemakken niet kiest voor 'niets doen'.

Er is gekozen voor een variant die recht doet aan zowel de virusproblematiek als aan waardig herdenken. Er zal een Stille Tocht plaats vinden met een richtaantal van circa 75 personen. De gehele herdenking vindt plaats in de open lucht.

Er worden vooraf geen oproepen gedaan voor het bijwonen van de herdenking en er worden geen uitnodigingen verzonden. Hiermee wil het comité voorkomen dat het richtgetal van 75 deelnemers wordt overschreden.

Personen met gezondheidsklachten die duiden op griep wordt verzocht niet te komen. De onderlinge afstand van elkaar is 1.5 meter. Er is begeleiding aanwezig. In het Gedenkpark loopt men achter elkaar op een aangegeven route langs WOII-graven. Via Massagraf gaat de tocht naar monument De Klok.

In korte tijd wordt daar de tocht afgesloten nadat ieder plaats genomen heeft op een aangeduide plek. Het gedicht '17 september' zal worden voorgedragen en er zal een moment van stilte zijn met Last Post.

Deelnemers hebben bij De Klok ieder een bloem die men aldaar kan achterlaten als eerbetoon. Overdag kunnen tot 18.00 uur bloemen gelegd worden bij WOII-graven en het Massagraf.

Aanvang 19.00 uur op de parkeerplaats Achter de Gracht. Indien regelgeving stringenter wordt, zal de uitvoering van de tocht worden aangepast. Leidend motief is een ode aan de slachtoffers uit de periode '44-'45. Zie ook deze week het grote namen- en fotopaneel in Huissen-centrum.

Meer berichten