t Huis te Bemmel (foto: Armand Lamée )
t Huis te Bemmel (foto: Armand Lamée )

'Breng uw stem uit op Stichting Streekmuseum Lingewaard'

Algemeen

LINGEWAARD - Streekmuseum Lingewaard probeert het cultureel erfgoed dat Lingewaard bezit toegankelijk te maken door erover te publiceren.

Zo is het ‘Monumentenboek van Bemmel’ uitgegeven, ‘Stenen en brood’ over de steenfabrieken in Haalderen en omgeving, de ‘Canon van Lingewaard’ in samenwerking met de historische kringen, ‘Fort Pannerden’ bij uitgeverij Matrijs, het levensverhaal van Wim Nas, de ‘Duizendjarige eik bij de Doornenburg en afgelopen jaar ‘Namen en Verhalen’ over de oorlogsslachtoffers in Bemmel en Ressen.

In de serie Adellijke huizen in Lingewaard is het Huis te Bemmel beschreven en de 5 kastelen van Gendt, een totaal andere invulling van het thema. Het komende voorjaar zal een niet meer bestaand kasteel in Huissen het onderwerp zijn. Zo probeert Streekmuseum Lingewaard een ieder deelgenoot te maken van onze prachtige geschiedenis.

"Als u het Streekmuseum wilt steunen, dan kan dat met de actie Rabo ClubSupport van de Rabobank. Iedereen die lid is van de Rabobank kan stemmen uitbrengen op favoriete verenigingen. Help ons dit werk voort te zetten door het Streekmuseum bij de favorieten te zetten. Er kan gestemd worden van 5 tot en met 25 oktober. Ieder lid ontvangt van de Rabobank tijdig bericht met uitleg over de stemprocedure.

Steun Stichting Streekmuseum Lingewaard! Elke stem is geld waard! Dus hoe meer stemmen het Streekmuseum krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Help ons de geschiedenis van Lingewaard te blijven vastleggen."

Uitgelicht

Digitale krant