Pastores geven persoonlijke prijs voor actie M en M Verbonden

Algemeen

OVERBETUWE - Een persoonlijk cadeau winnen van een van de pastores van de parochie H. Maria Magdalena (Overbetuwe en Lingewaard). Dat kan dankzij de honderdveldactie van de werkgroep Vrij-Fridus.

Deze vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus in Elst willen geld ophalen voor professionele filmapparatuur om livestreams van eucharistievieringen blijvend mogelijk te maken. Momenteel wordt daarvoor eenvoudige opnameapparatuur gebruikt.

Die livestream is in het leven geroepen omdat vanwege de coronarichtlijnen de vieringen in de katholieke kerk in Elst slechts door een beperkt aantal bezoekers konden worden bijgewoond. De livestream bood uitkomst. Zo hadden de mensen toch contact met elkaar en konden ze thuis de vieringen volgen. Dat wordt op grote schaal gedaan.
De werkgroep streeft ernaar 15.000 euro op te halen voor de aanschaf van professionele apparatuur. Ze doet dat onder de titel van de actie M en M Verbonden. Alle geloofsgemeenschappen van de parochie doen daaraan mee.

De honderdveldactie loopt goed. Er is veel animo voor. Er zijn vier honderdvelden. De deelnemer kiest zelf het vak het en het veld waarmee hij/zij speelt. De pastores hebben een persoonlijke prijs beschikbaar gesteld voor een winnend vak uit een van de vier speelvelden. Er zijn voor ieder veld twee troostprijzen te winnen.

Wanneer van een veld alle honderd vakken zijn verkocht, wordt het filmpje online gezet waarop te zien is waar de leden van het pastoraal team hun prijs hebben neergelegd. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van de parochie: www.rkparochiemariamagdalena.nl.

Uitgelicht

Digitale krant