Afbeelding

Kijken met je ogen dicht!

Algemeen

HUISSEN - In de toekomst kijken, zou je dat willen? Hoe is het over twee weken? Zouden die coronamaatregelen geholpen hebben? Hoe lang gaat het nog duren voordat er een vaccin is? Ja, soms zou je best wel…

Misschien kunnen we het aan de schooljuffrouw van Bas vragen. In het bundeltje ‘Met terugwerkende kracht’ (mooie omschrijving voor terugkijken op jeugdherinneringen!) vertelt hij over een bijzonder gave van zijn schooljuf. Op zijn eerste schooldag begon juf onverstoorbaar te midden van huilende kinderen met gebed. ‘Allemaal handjes vouwen en ogen dicht’. Maar ik was te druk met om me heen te kijken of die huilende kinderen dat wel deden. Zodra het ‘Amen’ klonk stak ik mijn vinger op en riep: ‘Juf, hij heeft gekeken.’ ‘Dan heb jij ook gekeken’ zei ze streng. Ik was verbijsterd. Hoe kon zij dat weten, want ik had gezien dat juf haar ogen stijf dichtgeknepen had. Ongelooflijk! Mijn juf kon alles zien, zelfs met haar ogen dicht. Het duurde nog even voordat ik me bewust werd dat je sommige dingen met dichte ogen kunt zien en weten. Als we nu maar niet voor onze verantwoordelijkheid onze ogen sluiten!

Matthijs Glastra, Protestantse Gemeente Huissen. Viering zondag 11 oktober, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Wil je komen? Geef je op via aanmelden@pknhuissen.nl. Op vrijdagmiddag is het kerkgebouw ook open, tussen 14.00 en 16.00 uur, voor ontmoeting, een kaarsje aansteken of anderszins.

Uitgelicht

Digitale krant