Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Verlichte Optocht Gendt gaat niet door

GENDT - Optochtcommissie de Carrousel laat weten dat de Verlichte Optocht van 2021 in Gendt niet doorgaat. Met meer dan vijfduizend bezoekers en ruim vijftig wagens/groepen ziet de commissie geen mogelijkheden om de veiligheid binnen de 1,5 meter regel te kunnen garanderen en waarborgen.

Het organiseren van een normale optocht, binnen de huidige coronamaatregelen, behoort helaas niet tot de mogelijkheden en ook alternatieven zullen nog steeds de nodige risico’s en onzekerheden met zich meebrengen. Na goed overleg is dan ook met pijn in het hart besloten om de Verlichte Optocht 2021 in Gendt niet door te laten gaan.

Voorzitter Nico Jansen benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat het vooral nu van belang is om duidelijkheid te verschaffen aan bouwers en vrijwilligers, aangezien iedereen in de startblokken staat om te beginnen met de voorbereidingen en het bouwen.

De Verlichte Optocht is een van de hoogtepunten van alle festiviteiten tijdens het carnavalsweekend in Gendt, het feit dat deze niet doorgaat heeft een grote impact op iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt en hierbij nauw betrokken is. Nico Jansen spreekt de hoop uit dat er in 2022 gewoon weer een optocht zal zijn en dat de optochtcommissie weer kan rekenen op ieders steun en bijdrage aan dit grote feest.

Informatie over de verdere invulling en het wel of niet doorgaan van de overige festiviteiten tijdens het carnavalsweekend in Gendt onder de huidige coronamaatregelen is te vinden op www.gentenarren.nl.

Meer berichten