Logo gemeentenieuwsonline.nl

Koersbal in Doornenburg

DOORNENBURG - Het koersbalseizoen is weer begonnen in Doornenburg.

Nu wilt u weten wat is koersbal? Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op 'jeu de boule'. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt. In het kader van 'Meer bewegen voor Ouderen' steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar.
Het ene team met vier zwarte en het andere met vier bruine ballen.
De bedoeling van het spel is, net als bij 'jeu de boules' om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk.
Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig
maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

De spelregels zijn heel gemakkelijk en heel gauw te leren. Oftewel iedereen kan het spelen en in Doornenburg wordt er elke maandag van 14:00 – 16:00 uur in het ontmoetingscentrum dit mooie spel gespeeld. Iedereen die de mooie leeftijd van 55 jaar of meer heeft gehaald, is hier van harte welkom. Aanmelden bij Cocky de Nennie, 0481 – 424598.

Meer berichten