Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk. (foto: Chichester Cathedral.UK.)</p>

Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk. (foto: Chichester Cathedral.UK.)

(Foto: Chichester Cathedral.UK.)

Concert kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Hanneke Rouw (cello) en Sofia Vasheruk (piano) spelen op zondag 8 november om 16.30 uur werken van Beethoven en Shostakovich.

De toegangsprijs is 17,50 euro. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar op https://www.kasteeldoornenburg.nl/agenda.

Sofia Vasheruk is op 14 mei 1988 geboren in Moskou. In 2003 studeerde ze aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. In 2007 heeft Sofia haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma afgerond en werd ze uitgenodigd om verder te studeren in Nederland. In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam. In hetzelfde jaar won Sofia de eerste prijs tijdens ‘Rhodes International Music Festival Competition’ in Griekenland en een derde prijs in YPF (Young Pianists Foundation) Concours in Amsterdam (november 2013). In 2014 studeerde Sofia cum laude af van het Artez conservatorium.

Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven en veel inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de stichting Eigen Muziekinstrument.

Meer berichten