Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Tegel zoeken op laagwater van Mesdag. (foto: H. Koster)</p>

Tegel zoeken op laagwater van Mesdag. (foto: H. Koster)

(Foto: H.Koster)

Het Lingewaards Mannenkoor en de stoeptegel

HUISSEN - Zoals een ieder van u weet is het moeilijkste voor een stukjes-schrijver het bedenken van het onderwerp en de daaraan gekoppelde kop. De hele week wordt er getobd op iets pakkends. Dat kan alles zijn, van groene leguaan tot paarse krokodil. Het gaat erom de aandacht te trekken van adspirantzangers, potentiële sponsoren of enthousiaste donateurs. Alles en iedereen is welkom.

Maar waar uw stukjesschrijver een beetje treurig van wordt , is het volgende. Ergens ligt een zeer fraaie koperen plaat van 30 x 30 cm. Dit ligt helaas al een jaar te verstoffen, jammer. Waar dit over gaat?

Meer dan een jaar geleden werd het Lingewaards Mannenkoor verrast met de Cultuurprijs 2019! Dat was een feest. Ik weet 't: we hebben een geweldige dirigent die voorzien is van strakke teugels. Als het niet loopt zoals hij in gedachten heeft gaat de zweep erover heen, net zolang tot dat het klinkt zoals hij het wil hebben. En dat resulteert erin dat het Mannenkoor vaak complimenten in ontvangst kan nemen en toevoegen aan de reeds aanwezige palmares.

Dus daarom werd ons koor verrast met die koperen plaat van 30 x 30 cm! De bedoeling was dat die plaat netjes in het plaveisel in de stad zou worden verankerd. Maar... helaas vrienden, het is er (nog) niet van gekomen. Iedere keer als we door de stad sjouwen met vrienden of familie zoeken we weer waar de tegel kan liggen. Inmiddels hebben we begrepen dat het door externe oorzaken nog niet gelukt is dit blijk van waardering een mooi zonnig plekje te geven. Uw scribent hoopt van harte dat dit stukje een klein zetje mag zijn voor actie.

Meer berichten